BOB DYLAN BÖLÜMÜ


Bob Dylan 1941 yılında Minnesota'da doğdu.İlk albümü 1963 yılında piyasya çıktı ve Blowin in the wind ilk hiti oldu (bu şarkının klibi aşağdadır).Her seferinde farklı bir şeylerden bahseden Dylan; savaşların anlamsızlığından, Tanrı’dan, adaletsizlikten, seksten, aşktan, sevgiden bahsetmiştir.Üniversiteleri ''Huzurevine oranla daha fazla kişinin öldüğü yer" olarak tanımlar.Başka bir protez şarkıcı olan Joan Baze ile evlenmiştir.Joan Baez’in söylediğine göre, "gördükleri sadece kendisi için bir şey ifade ediyordu". "Başkalarının ihtiyaçları için kafa yoran biri değildi.Bir ingiliz turnesinde başka birine aşık olunca Joan Baez ile olan ilişikisi sona erer.1973 yılına kadar fazla uzun süren bir sessizliği olur.
Knockin’ on Heaven’s Door” ile Bob Dylan geri gelir.Desire albümündeki “One More Cup Of Coffee” ise bir başka klasik olacaktır.(Bu şarkların videoları aşağıdadır.)
2006 yılında çıkardığı Modern Times albümü amerikada yine listebaşı olmuştur.
Soru : bu kadar cok sarkiyi nasıl yazdiniz
Bob Dylan : Kıçımdan uyduruyorum.
Bob Dylan : Bir gün ölücem..ve insanlar bir önceki albümü daha iyiydi diyemeyecekler.
Bob Dylan : Ölmek sorun değil de, önceden haber vermeleri kötü...
Bob Dylan : Bana komünist diyorlardı, onlar için onların şarkılarını çalıp söylediğimi söylüyorlardı. halbuki ben komünistin ne demek olduğunu bile bilmiyordum
Yazarın Yorumu : Bir müzisyen.bir şair,bir deli,bir idol,........Boşlukları istediğiniz gibi doldurabilirsiniz ve bir şekilde bu sıfatları Bob Dylan ile birleştirebilirsiniz ki kendisine müziğin peygamberi bile demişlerdir.
Blowin in the wind gibi bir şarkıyı henüz 20'li yaşlarında yazabilen birine bu sözleri söylemek çok garip kaçmasa gerek Detone olmak bile bir şarkıcıya ayrı hava katarmı derseniz eğer isim Bob Dylan'sa katar.
Bob Dylana diğer klasikleşmiş isimlerin yanında bir farkı vardır.
O HALA HAYATTA .



Blowin in the wind :Dylan bu şarkıyı henüz 20'li yaşlarda besteledi belki de sanatçıya bir çok kişinin şair demesinde en büyük paylardan biri bu şarkıdır.Ve Dylan'ın ilk hitidir.



All along the watchtower : Kızılderili katlimanı Bob Dylan'dan dinlemek isterseniz bence bu şarkıyı kaçırmayın, defalarca coverlanmasına rağmen Jimi Hendrix cover'ını dinlemenizi tavsiye ederim.



Knocking on heavens door : Bir Bob Dylan klasiği daha sizlerle,günümüzde hala coverı yapılan bu muhteşem şarkıda Bob Dylan gibi bir dahi cennetin kapısını nasıl çalar onu görüyoruz.Çok önemli sosyal mesajları kendi üslubuyla vermek konusunda uzman olan Dylan bu şarkınında her bir dizesinde önemli mesajlar veriyor.




One More Cup Of Coffe : Ve ....... Geldik Bob Dylan'ı bu ülkede Bob Dylan yapan şarkıya bu şarkının yazılma amcıyla ilgili o kadar çok efsane vardır ki (ölen kızını yazdı, karısına yazdı,eskiden birlikte olduğu cahil bir kıza intikam için yazdı gibi) bana 3. seçenek daha makul geliyor. Ama şarkıyı bir kere dinlerseniz emin olun sizin için ortaya çıkacak anlamla başbaşa kalacaksınız.Belki back vokalin yeteneği belki Dylan'ın ilginç sesi belki şarkının arabeskin sınırlarında dolaşıyor olması belki içimize işleyen keman nedeni ne olursa olsun bu topraklarda yaşayan kimsenin kayıtsız kalamıyacağı ilginç şarkılardan.tek tavsiyem
DİNLEYİN .....




Things Have Changed : Dylan'ı bir başka star Michael Douglas ile izlemek isterseniz bu klibi kaçırmayın özellikle araba sahneleri çok hoştur.
Bob Dylan'ın Oscar almasına neden olmuş bir şarkıdır.Bob diyorsa bence bir bildiği vardır
Herşey Değişmeli



When The Deal Goes Down : Bob Dylan'ın yaşlandığını ama ihtiyarlamadığını ispatlayan bir şarkı 2006 yılında çıkardığı Modern Times albümü ile yine piyasayı altüst eden Dylan ancak bir üstadın elinden çıkabilecek olgunlukta bir şarkı olan When The Deal Goes Down şarkısıyla karşımızda.
ÖLÜMÜN GEÇ OLSUN DYLAN

6 yorum:

  1. Abi bu Bob Dalyan abini müzikalitesi hakkında yorum yapabilecek kadar dilemişliğim yok ama çok ukala olduğunu, kwndini dinlemeye gelenlere hakaret ettiğini, onlarında alkışladığını okumuştum. Deveye diken.. lafı birkez daha aklıma gelmişti sayesinde, en iyisi konserine gitmeden sadece banttan dinlemek :)

    YanıtlaSil
  2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  3. ben yeni nesil olduğum için pek tanıdığımı söyleyemem ama böyle kültürlü yakışıklı ve yetenekli insanın elinden çıktıysa bu site mecburen insan girme ihtiyacı hissediyor.Ama Bob Dylan'ın böyle konuşmasına bakılırsa akıllı ve eğlenceli biriymiş ayrıcak klipleride çok güzel ve anlamlı teşekkürler UĞUR ÇAKAN:)

    YanıtlaSil
  4. sevgili Uğur Çakan :) gerçekten harika bir site oluşturmuşsunuz,bilgiler,alt yazılar hepsi gerçekten yararlanılması gereken konular...teşekkür ederiz gerçekten kliplerden başka bir tat aldım...böyle böyle sayenizde ingilizce parçalarıda çözmüş olucam :D

    YanıtlaSil
  5. tşk. ederim
    umarım yardımcı olurum ;)

    YanıtlaSil
  6. kardeşim süper bişey yapmıssın ama bir sürü ugur cakan var zor buldum.Yoksa hepsi senin mi???

    YanıtlaSil