Ve....STING BÖLÜMÜ


Asıl adı Gordon Matthew Thomas Sumner'dır.Sting ismi Tolkin'in ünlü kitabı yüzüklerin efendisindeki bir kılıçtan gelmektedir.
Asıl mesleği edebiyat öğretmenliğidir.
1970 ve 1980’li yıllarda The Police isimli grupta bas gitarist, besteci ve solist olarak görev almıştır.Daha sonra yoluna sola albümlerle devam etmeye başladı. You Love Somebody Set Them Free" , "Fortress Around Your Heart" ve "Russians" ilk hitlerindendir.Bunun yanısıra kendi plak şirketi "Pangaea"yı kurdu.1990 yılının Ağustos "An Englishman In New York", İngiltere listelerinde 15 numaraya kadar yükseldi.
1991 yılına gelindiğinde All This Time" Amerika listelerinde 5 numaraya kadar yükseldi. Benzer bir tını kulanarak "Ten Summoner’s Tales"ı kaydetti, ancak albüm bir öncekinden daha da kaliteliydi, ve "If I Ever Lose My Faith In You", "Fields Of Gold" (Bu Şarkının Klibi Aşağıda) gibi şarkılar uzun bir süre müzik listelerinde yer aldı
1999 yılına geliniğinde tekrar stüdyoya kapanan Sting, hayranlarını hayal kırıklığına uğratmayacak bir albümle geri döndü. "Brand New Day" , Sting’in yeteneğinin kanıtıydı.
''Babam beni hiç takdir etmedi ta ki ölüm döşeğinde yatana kadar orada yatarken beni yanına çağırdı ve ellerimi tuttu ellerin benim ellerime benziyor ama sen onları benden iyi kullandın dedi''
Sting

Bir roportajda kendisine soyle sormuslar
-elton john da sir unvanini aldigina gore artik siranin sizde oldugunu dusunuyormusunuz?
o da cevap vermis
-Ya Lord Sting ya da hiç...

Yazarın Yorumu : Biliyorum sıra beni tanıyanların en çok merak ettiği bölüme geldi.
İnsanın kendi açtığı sitede bu kadar değerli müzisyenler arasında ayrım yapmamalı objektif olmalı diye düşünenlerinizi vardır aranızda biliyorum.
Zaten Sting'e diğer müzisyenlerden farklı bir imtiyaz olmayacak bu sitede :)
Ama.......
Dünya da bütün şarkıları yasaklasalar ve bir şarkı seç deseler Fragile'yı seçeceğimden (klibi aşağıda)
Bütün bir albümü baştan sona Shape of My Heart ile doldurup sabahtan akşama kadar dinleyebileceğimden(klibi aşağıda)
Every Brath You Take şarkısında yerimde duramadığımdan.(Klibi aşağıda)
Desert Rose ile kıtalar aşıp çöllere gittiğimden.(Klibi aşağıda)
English Man in New York ile farklı olmanın nasıl bir şey olduğunu anladığımdan
Vs........
Bahsetmezsem ayıp etmiş olurum ;)
Sting bir gün seni canlı dinleyeceğim


Roxanne : Rivayet o dur ki Sting bir gün kırmızı ışıkta bir fahişe görür ve ona aşık olur bu şarkı o aşkı anlatıyor diye söylenir. Ne kadar doğrudur bilemem ama gerçek olan bir şey var ki o da Roxanne bir Sting klasiğidir.

Message In A Bottle : Çok bilinmeyen bir Police şarkısıdır.Polcie dünya müziğiyle tanıştıran şarkıdır.Dinlenilmesi gerektiğini size bildirmek isterim yerinizde duramıyacağınızdan eminim.
Sonra hep birlikte dünya ya
''Şişe içinde bir mesaj yollarız ''

Every Breath You Take : Evet Sting tarihindeki en önemli dönemeçmerlden birine geldik.Bu şarkıyı sizde dinleyince fark edeceksiniz ki dünya müzik tarihine çok önemli bir isim giris yapıyor
Hatta bu şarkıyı geçebilmek için R.E.M. grubu Losing My Religion'ı çıkarıyor farkat üzgünüm R.E.M.
Every Breath You Take :)


Set Them Free : Sting'ten yerinizde duramyacağınız bir şarkı daha sanırım biz erkeklere sesleniyor ve diyor ki
''Eğer Birini Seviyorsan Onu Serbest Bırak''
Sanırım bayanların en sevdiği Sting şarkısıdır. :)


Moon Over Bourbon Stree : Pek bilinmeyen ama sakin bir ortamda dinlenilmesini tavsiye ettiğim muhteşem şarkı imkansız bir aşkın sonunda gündüze küsmüş birinin hikayesi.
''Asla göremiyeceksin gölgemi duyamıyacaksın ayak seslerimi'' diyor Sting
O söylerse doğrudur :)


Russinas : Soğuk savaş döneminden kalma bir Sting şarkısı,dünya barışına katkı yapmayı amaçlamış bir şarkı olduğu çok açık,fakat sanırım müzik dinleyicileri tarafından çok samimi bulunmamış olacak ki pek destek göremedi ama Sting'in kendini geliştirmesini görebilmek açısından dinlenilmesi gerek bir şarkı bence.


FRAGILE : VE GELDİK BENİM İÇİN BU SİTEDEKİ EN ANLAMLI ŞARKIYA...........
FRAGILE (KIRILGAN) YAŞADIĞIMIZ HAYATA KARŞI NE KADAR SERT DURMAYA,YIKILMAMAYA ÇALIŞSAKTA ÖYLE BİR AN GELİYOR Kİ HAYAT BİZE ASLINDA NE KADAR KIRILGAN OLDUĞUMUZU HATIRLATIYOR.
VE STİNG O ANDA BİZE DİYOR Kİ
'' KAN AKACAKSA EĞER BULUŞTUĞUNDA ET VE ÇELİK YARIN YAĞMUR SİLER GÖTÜRÜR O İZLERİ VE SÖYLER BİZE NE KADAR KIRILGAN OLDUĞUMUZU''


Englishman In Newyork : Klasik yabancı müzik denilince ülkemizde ilk akla gelen şarkılardandır Englishman In Newyork gerek hareketli tarzı gerek Sting'in sesi bize hep yakın gelmiştir.
Ama bana hep bu şarkının içinde bir hüzün varmış gibi gelir.

Eğer kendinizi yaşadığınız toplumda farklı hissediyorsanız diğerleri tarafından gerek alt seviyede gerek üst seviyede dışlanıyorsanız.
O zaman kendinizi ya Newyork'taki bir ingiliz gibi yada dünyadaki bir yabancı gibi hissedebilirsiniz.
İşte o anlarda şu söze kulak verin
''KENDİN OL FARK ETMEZ NE DEDİKLERİ''

.


Shape Of My Heart : Şimdiye kadar ki tecrübelerim bana şunu gösterdi yabancı müzik dinlemem diyen insanların bile kayıtsız kalamdığı iki şarkıdan biri (diğeri Bkz. Good Bye My Lover).
İnanılmaz bir melodi muhteşem bir düzenleme ama asıl hepsinden önemlisi kolay kolay yazılamıyacak sözler
Sanırım yaşadığımız hayatı oyun kağıtlarının üzerinden bu kadar detaylı ve anlamlı olarak anlatabilen bir şarkı yapmak ancak böyle bir ustaya yakışır.
Size ufak bir tavsiye var yaşadığınız hayatı daha anlamlı bir hale getirebilmek için en azından bir kere bu şarkıyı sözlerinin anlamlarını okuyorak dinleyin
sanırım hak verirsiniz


Fields Of Gold : Sting'ten Shape Of My Heart tadında bir şarkı daha sevgilinizle el ele arpa tarlalarında gezmenin bu kadar romantik olacağını tahmin etmiyorsunuzdur herhalde.
Eğer öyleyse bu şarkıyı bir kere dinleyin.


Desert Rose : Belkide dinlediğim hiç bir şarkıda ulaşılamıyan bir hava var bu şarkıdar .Oturduğunuz yerde gözlerinizi kapattığınızda kendinizi çölde bulabilirsiniz.Bu hiçte kolay olmayacak bir yöntemdir çünkü çöl insanlara hep sürgünü çileyi hatırlatır ama Sting bu temaları şarkısının içine öyle güzel sindirmiş ki kolay kolay fark edemiyorsunuz.
İşte karşınızda Çöl Gülü.


Rise and Fall : Sting'in belki bugün bile müzik camiasının içinde olması unutulup gitmiş bir star olmaması her dönemi yakalyabilmesiyle mümkün olmuştur.
Bunun en temel örneği Rise and Fall şarkısıdır.
Genç bir yıldız adayına şöhretin getirdikleri ve götürdükleri üstüne dersler veren Sting aynı anda çağımızı saran hip-hop çılgınlığında yakalamış oluyor.


Send Your Love : Sting'in son albümünün ilk hiti hiç bir dönem bitmemeyi başarmış birinden ancak böyle bir çalışma beklenirdi yine doğu ezgileri batı altyapısı ve özel sözler.


Stolen Car : Sting bu şarkıda bir hırsızın hikayesini anlatıyor.Bir çok şarkısında klasikleşmiş konuların dışına çıkan Sting için garipsenmiyecek bir durum.
Keyifli Seyirler

5 yorum:

  1. Allahım işte budur...şimdi bu site oldu...sen başka bir adamsın sayın çakan...

    YanıtlaSil
  2. Tşk. ederim sayın adsız :)
    bunu beklediğinizi biliyordum
    sting show'a hazır olun ;)

    YanıtlaSil
  3. UĞUR ABİ SİTEN PARLAMAYA BAŞLAMIŞ STİNG AYRI BİR AYDINLATMIŞ SİTEYİ GERÇEKTEN DİERLERİNİNDE HAKKINI YEMEMEK LAZIM AMA BU STİNG ÇOK AYRI BE DOSTUM SONUNDA GÖREBİLDİK xD

    YanıtlaSil
  4. benim gibi düşündüğüne sevindim kardeşim :)

    YanıtlaSil
  5. tşk kardeşım bütün hepsi çok güzel parçalar...

    YanıtlaSil