PİNK FLOYD BÖLÜMÜ


1964 yılında Syd Barrett (gitar), Roger Waters (bas gitar), Nick Mason (Davul) ve Rick Wright (Keyboard) tarafından kurulmuştur .
Grup isminin Pink Anderson ve Floyd Council'in isimlerini birleştirerek "The Pink Floyd Sound" olmasına karar verdi.
Kısa sürede oluşturduklareı yepyeni müzik tarzıyla tüm dünyada efsane olmaya doğru yol aldırlar.
Daha sonra grupa Syd Barret'in yerine daha sonra gruba baya yüksek etki yapacak olan David Glimore alındı.
Grubun yükselişi 70'li yıllarda başladı.İlk albümleri müzik piyasasında etki yapsada asıl çıkış
1973 yılında çıkardıkları Dark Side Of The Moon adlı albümde oldu.Bu albüm 40 milyondan fazla satarak dünyanın en çok satan rock albümü olmuştur.
1975'te Wish You Were Here (Bu şarkının klibi aşağıdadır.) piyasaya çıktı.Bu şarkı Sdy Barret'inm anısına yapılmıştır.
1979 yılında piyasaya çıkan The Wall bu konuları işleyen Pink Floyd'un bir diğer önemli albümüdür. Bu albümde "Pink" adındaki bir karakterin doğumundan itibaren olan süreç incelenmiş, savaş, babaya duyulan hasret, eğitim sistemi, aldatma gibi konular işlenmiştir. Aynı ismi taşıyan bir filmi de vardır.
1995'te ise "Marooned" ile tek Grammy ödüllerini kazandılar.

Yazarın Yorumu : Bu yerküre üzerinden çok grup geçti ve geçecek (Beatless,Mettalica) ama kişisel fikrim hiç biri
Pink Floyd etkisi yapammıştır.Dünya üzerinde herşeyin müzik ile anlatılabildiğini gösterdi Pink Floyd bize isyanın acının, ayrılığın, sevincin.
Pink Floyd gruptan öte bir müzik tarzı oldu ne tarz müzik dinlersin diyenlere ''Pink Floyd dinlerim'' diyen kişiler buna örnektir.
Şarkılarına bir kere kendinizi kaptırırsanız bırakamıyacağınızdan öyle eminim ki bağımlılık yaptığı yaşanarak sabittir.
Her bir elemanı birer dahidir,her yaptığı albüm dinlenilmelidir,her şarkısı anlaşılmaya çalışılmalıdır.İyi ki bu dünyada oldun Pink Floyd ama......
Sana son sözüm.
Wish You Were Here



Wish you were here : Syd Barret Pink Floyd grubunun ilk gitarcısıdır ve bu şarkının onun adına yazıldığı dilden dile söylenerek günümüze kadar ulaşmıştır.
Pink Floyd'un hemen hemen her şarkısında olduğu gibi sözleri ayrı müziği ayrı bir efsanedir.Ama dikkat bağımlılık yapması çok muhtemeldir.
Pink Floyd ''Wish You Were Here''


Another Brick In The Wall : Pink Floyd ''Duvar'' kelimesini müzik dünyasında en etkili kullanan topluluktur.Aslında bir çok şeyin önümüzdeki duvarların tuğlalarını oluşturduğu gerçeğini yüzümüze çarpar bir çok şarkısında.Bu şarkı eğitim sistemine yapılmış en sert en keskin ve bence en kaliteli eleştri biçimidir.
Ülkemizde en çok bilinen Pink Floyd eseridir.
The Wall adlı filmden alınan klibi başlı başına bir sinema efsanesinin parçalarını taşır.
Dip Not: Bu şarkıda Pink Floyd'a eşlik eden gruptaki elemanlar daha sonra okullarından atılmıştır.


Comfortly Numb : Hepimizi kendi uyuşukluğumuza sinirlenir enerjimizin ne olduğu konusunda fikir yarışıtırız ama eminim ki hiç birimiz bunu Pink Floyd kadar anlatamaz.
Bu şarkı The Wall filminde Pink karakterinin eskiye olan özlemini ve durumdan olabildiğince sıkıldığını bize anlatıyor tabi yine efsane The Wall filminden karelerle.
''Kaybolan Geminin Dumanını Kaçırmadan'' izleyin derim.



Hey You : Benim için en özel Pink Floyd şarkısıdır,her birimize ayrı ayrı sesleniyor ve sanırım o korkunç gerçeği yüzümüze vuruyor
'' Hey Sen Dışarıda Soğukta Bekleyen Yaşlanıyorsun,Yalnızlaşıyorsun''diyor.
Biran önce dinlenilmeli

3 yorum:

  1. gerçekten çok güzel bir şarkı bu another brıck in the wall sevdiğim şarkılardan birisi çok doğru ve anlamlı bir şarkı:)

    YanıtlaSil
  2. o beğenen bnm dostum resmi konuşmana gerek yok anıl=) bide msne girdiğinde titretirmisin dostum halı sahayla ilgili:)

    YanıtlaSil