ELVIS PRESLEY BÖLÜMÜ


Dünya çapında Rock'n Roll'un kralı ya da kral olarak tanınır.Sesini bu kadar çeşitli kullanabilen nadir müzisyenlerden.
Yaşamı boyunca her türlü şöhret, unvan ve zenginliği yaşayan Presley'in şöhreti hayata vefatından yıllar geçmesine rağmen hiç azalmadı. Dünyanın her köşesinde taklit yarışmaları yapıldı. Hayran klüpleri ve web siteleri kuruldu.
Elvis'in babası, Vernon , tarlalarda düşük ücretle çalışır ve zaman zaman da kamyon şoförlüğü yapardı. Annesi, Gladys Love Smith ise bir dikiş makinesi operatörüydü.Yoksulluk sınırına çok yakın şartlarda yaşayan Presley ailesi kilise'ye de düzenli olarak giderdi.
"Heartbreak Hotel" parçası Elvis Presley’in ilk hit parçasıydı.
Elvis son yıllarda çok yeme hastalığına yakalanmıştı.
Elvis Presley, 1977 yılında Indianapolis’deki son konserinden sonra(BU KONSERİN VİDEOSU AŞAĞIDA) 16 Ağustos 1977 tarihinde öldü. Ölümünden sonra açıklama yapan Doktoru ölümüne kalp yetmezliğinin neden olduğunu söyledi.
ölene kadar üç grammy, üç platin plak, 35 tane de altın plak ödülü aldı

Elvis'den önce, hiçbir şey ama hiçbir şey yoktu
John Lennon

Elvis'i duyana kadar hiçbir şey beni bu denli etkilememişti. Eğer Elvis olmasaydı Beatles da olmazdı
John Lennon

Yazarın Yorumu : Gözlerinizi kapatıp bir star nasıl olmalı diye sorarsanız kendi kendinize emin olun yaptığınız tarif
Elvis'e çıkar.Gerçek anlamda bir stardır.İnsanların sandığı gibi sadece Rock'n Roll yapmamıştır klasik slow şarkılarıda mevcutur.Hala USD'de bir çok insan onun yaşadığına inanır ama bir iki şarkısını can kulağıyla dinlerseniz keşke söylenilenler doğru olsa diye düşünürsünüz.



Dont Be Cruel : Eğer bu siteyi gezerken Elvis'in neden b kadar hayranı var diyorsanız izleyeceğiniz kliplerden birisi kesinlikle bu klip (diğeri Heartbreak Hotel) Tam bir Elvis tarzı zaten arkdaki hayranların çığlıkları size çok şey anlatırı.




İf i can dreams : Elvis'ten bir dönüş şarkısı,uzun yıllar verdiği aranın ardından izleyicisiyle yeniden buluşmasının göstergesidir özellikle videonun son sahnesindeki duruşu ile kral ben henüz yıkılmadım diyor .



Heartbreak Hotel : Bkz.Dont Be Cruel





In The Getto : Elvis'ten örneğine az rastlayacağınız tarzda bir sosyal içerikli şarkı ama kral bununda altından kalmış bence


Always on my mind : Bir aşk şarkısı ve Elvis bence bu fırsatı kaçırmayın ve en azından bir kere bu şarkıyı ondan dinleyin.Aşk iliklerinize işler.




ELVİS'İN SON KONSERİ : Elvis Presley'in ölmeden önce verdiği son konserin en can alıcı kısmı mutlaka izlenmesi gerekn bir video

6 yorum:

  1. Seninde yazdığın gibi Elvis deyince ilk heartbreak hotel gelir benim de aklıma. Hareketli All shook up slow olarakta love me tender en sevdiklerim. Sana burdan göndereceğim ise a little less conversation little more action :)

    YanıtlaSil
  2. klipler,alt yazılar gerçekten harika.emek var.herkesin görmesi gereken bir blog müzik özlemi diniyor bu sitede...

    YanıtlaSil
  3. Tşk. ederim yorumunuz için;)

    YanıtlaSil
  4. Sana kucaklar dolusu sevgiler, emegine büyük saygilar.

    YanıtlaSil
  5. Yabancı şarkılar mı arıyorsunuz? Aradığınız yabancı şarkılar burada: en iyi yabancı şarkılar

    YanıtlaSil
  6. Çocuklarınız için bir birinden güzel masallar dinlemek için tıklayın
    Sesli Masal Dinle

    YanıtlaSil